V Šarišských rybníkoch ulovili rybári v minulom roku vyše 2300 kg rýb

24.07.2013 Prešov

Prešov (TASR)- Šarišské rybníky na rieke Torysa vo Veľkom Šariši sú pre rybárov z Prešova jedným z mála kaprových revírov v okolí mesta. V minulom roku tu ulovili okolo 2300 kilogramov (kg) rýb.
"Najväčším úlovkom na tomto mieste bol vlani sumec, ktorý mal viac ako 13 kilogramov. V tomto roku to bol už 14-kilogramový sumec a osemkilogramová šťuka," povedal pre TASR predseda Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MsO SRZ) v Prešove Ján Krákorník.
V máji tu dokonca zorganizovali aj rybársku súťaž pre deti, ktoré podľa Krakorníka v tomto období nemajú o rybolov taký záujem ako kedysi. Dospelí sa však nenechali zahanbiť na "72-hodinovke" na Andrejovke pri Orlove, ďalšom obľúbenom mieste prešovských rybárov.
"Počas 72 hodín tu víťazi súťaže chytili vyše 200 kilogramov rýb. Druhé miesto si odnieslo družstvo so 110 kg ulovených rýb. Tretí z vody vytiahli 68 kg rýb. Celkovo štartovalo 16 družstiev, z ktorých dve neulovili ani rybu," spomína na súťaž predseda MsO SRZ.

Menej úspešná bola júnová súťaž "24-hodinovka", počas ktorej sa nakoniec lovilo len 18 hodín. Víťaz ulovil vyše 40 kg rýb.

Prešovská MsO SRZ sa môže pochváliť aj dvomi úspešnými reprezentantmi Slovenska na majstrovstvách sveta v rybolovnej technike, ktorí zo všetkých možných súťaží podľa Krákorníka prinesú nejakú tu medailu či pohár.
 

Vyberte región